De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s
10-12-2017


De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s
0% BTW op biologische voeding is een koopje voor de belastingbetaler. Diverse wetenschappelijke studies wijzen op de maatschappelijke voordelen van biologische landbouw. Biologische bedrijven stoten minder CO2 uit, hebben een betere bodemkwaliteit en minder last van bodemerosie. Ze veroorzaken minder water- en milieuvervuiling.
Biologische landbouwmethoden leiden ook tot behoud van biodiversiteit, dus meer variatie in planten, dieren, insecten en microben. Biologische landbouw is goed voor de bijen en andere insecten en levert daarmee een positieve bijdrage aan de bestuiving van onze voedingsgewassen. Biologische boeren vertrouwen op de kracht van de natuur en dat zorgt uiteindelijk voor meer veerkracht en herstelvermogen bij mens, dier en natuur. Dat bespaart geld, nu én in de toekomst.

Thema 1: Schoon (Drink)water
In Nederland hebben we geluk. Bij ons komt fris en schoon (drink)water in onbeperkte maten uit de kraan. Dit is echter minder vanzelfsprekend dan het lijkt want voordat jij je glas kunt vullen, heeft het waterwinbedrijf er al veel werk aan gehad om het te zuiveren. Overbemesting en bestrijdingsmiddelen in de land- en tuinbouw zijn grote vervuilers van onze waterbronnen.
Wist je bijvoorbeeld dat in niet-Westerse landen de controle op het gebruik van bestrijdingsmiddelen minder streng is dan bij ons? Met de keuze voor biologische koffie, cacao en bananen weet je zeker dat bij de teelt ervan geen gif in het watermilieu van de (sub)tropische landen is terecht gekomen.

Teken de petitie http://www.geenbtwopbio.nl/


‹ Alle berichten