Nieuw bij Natudis: Black Garlic zwarte knoflook
23-10-2017


Nieuwe smaak in de keuken, knoflook zonder de overheersende knoflookgeur

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celsius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine - die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. Het fermenteren geeft een zoetige smaak. De structuur is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje. Het ruikt naar kruidige bouillon.

Antioxidantenbommetje
Zwarte knoflook bevat een dubbele hoeveelheid antioxidanten ten opzichte van zijn witte zusje. Het is licht verteerbaar en bevat S-Allycyssteine, wat oplosbaar is in water. Dit zorgt ervoor dat antioxidanten sneller en gemakkelijker worden absorbeert. Ten slotte is zwarte knoflook geurloos!
Je kunt zwarte knoflook net zo gebruiken als gewone knoflook: in sauzen maar ook onverhit. Het is heerlijk op een boterham of door de salade.

Zwarte knoflook is bij uitstek een product die de rol van de speciaalzaak vervult. Mooie aanvulling op het feestdagenassortiment. Wij verwachten goede omzetten van dit product.

Voor meer informatie: www.blackgarlic.com

Deze lijn van Black Garlic is nu verkrijgbaar bij Natudis en te bestellen in onze webshop.

Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of


‹ Alle berichten