Nieuw bij Natudis: Dutch Harvest Hennep Thee
23-10-2017


Primeur: Hennep thee van Nederlandse bodem

De hennep-rassen die voor Dutch Harvest gebruikt worden, mogen gewoon geteeld worden in Europa. Het zijn namelijk rassen van de zogeheten ‘vezelhennep’, die vallen onder de EU voorgeschreven maximum norm van 0,2% THC. THC is de psychoactieve stof die in ‘marihuana’-hennep vaak wel zo’n 5% tot 20% voorkomt.

Duurzame thee
De hennep groeit, in Oost-Groningen, in de zomer en wordt in 100 dagen ruim 3 meter hoog. De plant heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig, neemt veel CO2 op en verbetert de structuur van de bodem. Alle onderdelen van de plant worden gebruikt. Van de vezels wordt o.a. isolatiemateriaal en bio-plastics gemaakt. Het hennephout wordt in de bouw gebruikt en van de bladeren en bloemen maakt Dutch Harvest deze bijzondere thee. Een duurzaam theetje dus! De verpakking is composteerbaar en de thee wordt verpakt in een sociale werkplaats.

Theesommelier Karlijn Dapper
Dutch Harvest is verkrijgbaar in een pure variant en in drie melanges.  De theeën bestaan uitsluitend uit een mengsel van pure kruiden. Theesommelier Karlijn Dapper, winnares van het Dutch Tea Championship 2015, heeft geholpen met het ontwikkelen van de optimale hennep thee en met het samenstellen van de melanges. Het resultaat: een milde, frisse, lichtzoete thee met een ietwat prikkelende nasmaak. Sommige mensen noemen het een ‘milde variant van groene thee’. De theeën zijn per stuk bestelbaar.

Voor meer informatie: www.dutchharvest.org

Deze lijn van Dutch Harvest hennep thee is nu verkrijgbaar bij Natudis en te bestellen in onze webshop.

Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of


‹ Alle berichten