Nieuw bij Natudis: Het Blauwe Huis kruiden en theeën
28-12-2017


Het Blauwe Huis
Eind jaren zeventig richtte Trees Boeke een kruidenteeltbedrijf in Ruinerwold op, het Blauwe Huis. Toentertijd een klein bedrijfje, met een aantal kruidenmengsels en een klein assortiment thee-kruiden. De biologisch-dynamische sector begon zich te wortelen en het Blauwe Huis maakte de ontwikkeling van de natuurvoedingssector van dichtbij mee. Samen met landbouwingenieur Jan-Kees Luijerink ontwikkelde Trees naast kruidenmengsels, ook keukenkruiden en specerijen.

Doelstelling is - in plaats van de gangbare anonieme kruiden - producten van een hoge kwaliteit aan te bieden, afkomstig uit de biologisch-dynamische of biologisch gecertificeerde landbouw. Kwalitatief goede en betaalbare kruiden voor een zo breed mogelijke groep consumenten.

In 1991 werd Stichting Het Blauwe Huis opgericht met als doel om o.a. de kruidenteelt in Nederland te bevorderen. Dit jaar heeft de stichting 1,7 ha land kunnen aankopen aangrenzend aan het bestaande perceel. Daarmee kan Het Blauwe Huis weer starten met een omschakeling naar blijvende biologisch-dynamische landbouw in de toekomst. Met deze uitbreiding kunnen zij in de toekomst blijven voorzien in de vraag naar kruiden en theemengsels van Drentse bodem.

Het Blauwe Huis wil meer zijn dan alleen een productiebedrijf. Veel meer zelfs. Onze prioriteit ligt in de verantwoordelijkheid dragen voor levensvormen en levensprocessen van de aarde. Het is voor ons ook belangrijk een bijdrage aan de agrarische cultuur te leveren en mee te werken aan duurzaamheid en gezonde sociale verhoudingen. Samen met onze leveranciers en afnemers proberen wij dit te verwezenlijken.

Natudis kiest voor biologische natuurvoeding en wil dit als groothandel en met haar eigen (retail)merken beschikbaar te stellen voor een breed publiek, maar ook door winkeliers en consumenten te inspireren en motiveren (vaker) te kiezen voor biologische natuurvoeding.
De samenwerking met het Blauwe Huis past uitstekend bij de missie van Natudis. Er zijn nu 32 varianten kruiden en theeën van het Blauwe Huis via Natudis met inkoopkorting te bestellen in de webshop.

Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of


‹ Alle berichten