Nieuws


Van Oorsprong editie 5
08-12-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Wim DeKeyser, de trends voor 2018 van Anneke Ammerlaan, de wereld van Demeter en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›Ontdek onze bekroonde wijntoppers
04-12-2017

Ook dit jaar schrijven Harold Hamersma en Nicolaas Klei weer vol lof over onze wijnen.

lees het volledige bericht ›Samenwerking Natudis en Natrada
04-12-2017

Uit het Organic Wine Concept van Natrada zijn 27 wijnen nu ook via Natudis te bestellen.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Yogi Turmeric Tea
04-12-2017

Nieuwe smaak van Yogi thee: Kurkuma in combinatie met kaneel en gember.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Thedinghsweert Koekjes
04-12-2017

De Thedinghsweert koekjes worden op ambachtelijke wijze geproduceerd op een zorgbakkerij.

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: Cow Cow drinks
20-11-2017

Cow Cow De Cow Cow Brown Chocolate drink is terug! Deze biologische volle melk met cacao heeft een mooie volle chocolade smaak.

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: LisaChoise glutenvrije producten
20-11-2017

Lisa Choise Dochter Lisa heeft een glutenallergie en haar moeder gaat zelf experimenteren in de keuken. En als Lisa het lekker vindt, mag het worden geproduceerd.

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: LunaeTerra olijfolie
20-11-2017

Italiaanse Extra Vierge olijfolie van superieure kwaliteit! Het assortiment van LunaeTerra is uitgebreid met een 100% biologisch-dynamische olijfolie uit Calabrië, een regio in het zuiden van Italië onder Napels.

lees het volledige bericht ›De echte prijs van ons eten
16-11-2017

Hoe zit het nou precies met de echte prijs van ons eten?

lees het volledige bericht ›Zeer geslaagde Proeverij v/d Natuur
14-11-2017

In de sfeervolle ambiance van het Spoorwegmuseum (Utrecht) organiseerden Natudis en Kroon hun jaarlijkse Proeverij v/d Natuur; een gezamenlijke dag voor ondernemers en leveranciers.

lees het volledige bericht ›


Campagne in biologische speciaalzaken zet zich in voor 0% btw op bio
06-11-2017

De echte prijs van eten moet op de kassabon staan en niet op rekening van de volgende generatie Op vrijdag 3 november is de aftrap van de campagne 'geen btw op bio'. Volkert Engelsman - afgelopen maand door Trouw uitgeroepen tot meest invloedrijke duurzame Nederlander van 2017- zet om 12:30 uur bij Gimsel in Rotterdam , de eerste handtekening onder de landelijke petitie 'geen btw op bio'. Het doel van de initiatiefnemers: in de eerste 100 dagen van het kabinet naar 0% btw op biologische voeding. Op 10, 11 en 12 november kunnen mensen alvast btw-vrij boodschappen doen bij hun biologische speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
06-11-2017

Drie varianten bierbroodmixen: rustiek, bruchetta en Spaanse kruiden. Presenteer het op de winkelvloer met een flesje bier in een geschenkpapier. Topper voor de feestdagen!

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Natural Kruidenmixen in blik
06-11-2017

Dankzij zeewier, geen of minder zout nodig. Een geheel nieuw productgroep voor het merk Natural Temptation, namelijk specerijen mixen (blik). Deze range van acht smaakvolle (specerijen)mixen zijn een lekkere toevoeging voor wereldse gerechten.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Kombucha
06-11-2017

Captain kombucha is een heerlijk natuurlijk sprankelend probiotisch drankje. Elke fles wordt gecreëerd en gefermenteerd met de Captain kombucha probiotische cultuur.

lees het volledige bericht ›Limburgse Tripel K Belgisch bio-bier van het jaar
31-10-2017

De Vlaamse consument kon de afgelopen week stemmen op zijn favoriete biologische bier. De winnaar is het goudkleurig bier 'Tripel K', dat naast Belgische biologische hop ook biologische klaver bevat. De pittige, volmout tripel 'Slaapmutske Bio' komt op de tweede plaats. 'Gageleer', een bier dat wordt gebrouwen op basis van het Kempisch kruid gagel, sluit de top 3 af. Maar liefst 4.000 mensen, waaronder Belgische bio-ambassadeur Herr Seele, stemden mee om een verdiende winnaar aan te duiden.

lees het volledige bericht ›


Workshop Demeter bij Natudis groot succes
26-10-2017

Demeter draagt bij aan het onderscheidend vermogen van speciaalzaken In oktober heeft Natudis de workshop Demeter exclusief voor Promotie Partners georganiseerd. Dit zijn ondernemers van natuurvoedingswinkels die een dienstenpakket van Natudis afnemen

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: Generous glutenvrije koekjes
23-10-2017

Uniek Sinterklaas assortiment De Belgische bakker heeft weer zeer smakelijke, glutenvrije en biologische koekjes ontwikkeld! De lijn is uitgebreid met twee varianten haver ontbijtkoekjes en uiteraard van geinige karaktervolle koekjes met bijpassende namen. Naast de ontbijtkoekjes hebben we nu ook de Sint en Piet koekjes van Generous. Deze Sylvain Speculoos Sint & Piet zijn speciaal voor Sinterklaas geproduceerd en zijn tijdelijk beschikbaar.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Black Garlic zwarte knoflook
23-10-2017

Nieuwe smaak in de keuken, knoflook zonder de overheersende knoflookgeur. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celsius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine - die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. Het fermenteren geeft een zoetige smaak. De structuur is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje. Het ruikt naar kruidige bouillon.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Dutch Harvest Hennep Thee
23-10-2017

Primeur: Hennep thee van Nederlandse bodem De hennep-rassen die voor Dutch Harvest gebruikt worden, mogen gewoon geteeld worden in Europa. Het zijn namelijk rassen van de zogeheten ‘vezelhennep’, die vallen onder de EU voorgeschreven maximum norm van 0,2% THC. THC is de psychoactieve stof die in ‘marihuana’-hennep vaak wel zo’n 5% tot 20% voorkomt.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Rude Health Crackers en Notendranken
23-10-2017

Exclusief voor het natuurvoedingskanaal. Met deze varianten van Rude Health maakt u het assortiment compleet in de winkel. Het merk en de producten sluiten goed aan bij de nieuwe consument die op zoek is naar leuke en verrassende ontbijt/lunch producten.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 4 2017
17-10-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Poppe Braam, Do-IT, de Oertuin, het nut van een goede nieuwsbrief en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 3 2017
01-08-2017

In de derde editie een groot interview met Bavo van den Idsert, Roosmarijn Saat en Ruud van Tol over de meerwaarde van de speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 2 2017
01-05-2017

Met dit partnermagazine wil Natudis haar klanten trends, motivaties, achtergrondverhalen, successen en informatie delen.

lees het volledige bericht ›Exclusief bij Natudis: Nice & Nuts
03-04-2017

Een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige biologische noten, zuidvruchten, zaden, pitten en mixen.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 1 2016
09-12-2016

In het eerste nummer biedt Natudis onder andere een kijkje in de keuken van De Eenhoorn, een Hollands bedrijf met een passie voor biologisch. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe social media commercieel kan worden ingezet en is er een verslag van het jaarlijkse event van Natudis en Kroon.

lees het volledige bericht ›