Nieuws

Klachten over een product
23-02-2018

Iedereen weet hoe vervelend het is om een product te ontvangen wat niet voldoet aan de verwachtingen. Je kan het product niet gebruiken terwijl je hier wel op had gerekend. Tegenwoordig wordt dit heel gemakkelijk gemaakt voor de consument. Het product kan retour. De klant krijgt het geld terug. Omdat er afspraken zijn gemaakt over wat wel en niet retour wordt gestuurd, komen niet alle producten retour die jullie als klacht melden bij ons. Toch zijn het vervelende voorvallen die wij willen voorkomen door het product te verbeteren en daarvoor hebben wij informatie nodig.

lees het volledige bericht ›Aandacht voor de echte prijs van ons eten - Thema 5 Vruchtbare bodem
21-02-2018

We hebben meer voedsel dan ooit tot onze beschikking. Tegelijkertijd putten we de bodem helemaal uit. 33% van onze landbouwgrond is zelfs in acuut gevaar. Op www.geenbtwopbio.nl nu het inspirerende verhaal van bollenteler John Huiberts die is overgestapt op biologische teelt nadat hij de kwaliteit van zijn 70 hectare bollengrond zag instorten. ‘Met biologische landbouw herstellen we onze bodems en vangen we de gevolgen van klimaatverandering op.’

lees het volledige bericht ›Nationale Week zonder vlees
20-02-2018

Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door o.a. Natuurwinkel. Samen vinden wij dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is. Daarom willen we een flexitarisch eetpatroon, waarin vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten, promoten.

lees het volledige bericht ›


Biofach 2018
16-02-2018

Onze inkopers hebben een bezoek gebracht aan de Biofach in Neurenberg (Duitsland). In de bijgaande filmpjes korte presentaties van een aantal leveranciers.

lees het volledige bericht ›Vitality-box
09-02-2018

Gezonder eten en meer sporten blijven ook in 2018 belangrijke voornemens en daar willen wij consumenten graag bij helpen. Hoe?

lees het volledige bericht ›De echte prijs van ons eten Thema 4: gezondheid
05-02-2018

Het gebruik van pesticiden is een ernstige bedreiging voor het mensenrecht op gezondheid. Dat concluderen de Verenigde Naties (VN) op basis van een rapport dat ze vorig jaar januari hebben uitgebracht.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Naturfrisk gembershots en frisdranken
05-02-2018

Trend- en foodwatcher Anneke Ammerlaan voorspelde het al, in 2018 gaan we minder suiker gebruiken en minder alcohol drinken.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Yogi Tea Wellness Collection
05-02-2018

Limited edition, op=op! De ayurvedische theemengsels van deze speciale Yogi Tea Wellness Collection ondersteunen een bewust gezonde manier van leven.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Ceval Vitabran koeken
05-02-2018

Rijk aan vezels Deze lekkere en zachte koekjes zijn gemaakt met de beste bio-ingrediënten. Ze bevatten maar liefst 12% tarwezemelen en zijn daardoor rijk aan vezels en bevatten toch maar 100 kcal per stuk (van 25g). Bovendien zijn de koekjes vrij van palmolie en is de verpakking gemaakt van gerecycled karton.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Marinoe zeewierproducten
22-01-2018

In het Verre Oosten maakt zeewier al eeuwenlang deel uit van het dagelijkse leefpatroon, hetgeen mede bijgedragen heeft aan de relatief goede gezondheid van de mensen aldaar. Zeewier is voor hen een natuurlijke bron van culinaire voeding. Zeewier kan op een duurzame manier in zee worden gewonnen, zonder gebruik te hoeven maken van land, waarmee het ook een oplossing kan bieden voor het voedselvraagstuk waarmee de mensheid de komende decennia te maken krijgt.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Superfoodies Golden Milk
22-01-2018

In steeds meer hippe koffiebarretjes staat Golden Milk op de kaart. Kurkuma wordt binnen de Ayurveda geroemd om de vele gezondheid bevorderende eigenschappen. Superfoodies heeft een kant-en-klare variant, een biologisch gecertificeerd poeder van gemalen kurkuma en diverse gemengde kruiden waarmee je onder ander een heerlijke Golden Milk kunt maken.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: BioCafe koffiebonen
22-01-2018

De sub categorie koffie is licht stijgend. Dit komt met name door de stijgende verkoop van koffiebonen. Filterkoffie is nog steeds het grootse segment, maar er treedt een verschuiving op naar koffiebonen. Een groeiende groep geïnteresseerde liefhebbers is op zoek naar kwaliteitskoffie en investeert in espressomachines als vervanger voor de Senseo of het filterapparaat. Met de 4 soorten BioCafé bonen kun je je klant meer keuze bieden voor een goede kwaliteit en een goede prijs.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Amaizin Rijstvellen
08-01-2018

De rijstvellen zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Lotao Jackfruit
08-01-2018

Jackfruit is een veganistisch alternatief voor vlees en dus geschikt voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs. De jackfruit groeit aan bomen en de rijpe vrucht smaakt naar een mix van banaan en ananas.

lees het volledige bericht ›De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s
10-12-2017

De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s 0% BTW op biologische voeding is een koopje voor de belastingbetaler. Diverse wetenschappelijke studies wijzen op de maatschappelijke voordelen van biologische landbouw. Biologische bedrijven stoten minder CO2 uit, hebben een betere bodemkwaliteit en minder last van bodemerosie.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 5
08-12-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Wim DeKeyser, de trends voor 2018 van Anneke Ammerlaan, de wereld van Demeter en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›


Campagne in biologische speciaalzaken zet zich in voor 0% btw op bio
06-11-2017

De echte prijs van eten moet op de kassabon staan en niet op rekening van de volgende generatie Op vrijdag 3 november is de aftrap van de campagne 'geen btw op bio'. Volkert Engelsman - afgelopen maand door Trouw uitgeroepen tot meest invloedrijke duurzame Nederlander van 2017- zet om 12:30 uur bij Gimsel in Rotterdam , de eerste handtekening onder de landelijke petitie 'geen btw op bio'. Het doel van de initiatiefnemers: in de eerste 100 dagen van het kabinet naar 0% btw op biologische voeding. Op 10, 11 en 12 november kunnen mensen alvast btw-vrij boodschappen doen bij hun biologische speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: Generous glutenvrije koekjes
23-10-2017

Uniek Sinterklaas assortiment De Belgische bakker heeft weer zeer smakelijke, glutenvrije en biologische koekjes ontwikkeld! De lijn is uitgebreid met twee varianten haver ontbijtkoekjes en uiteraard van geinige karaktervolle koekjes met bijpassende namen. Naast de ontbijtkoekjes hebben we nu ook de Sint en Piet koekjes van Generous. Deze Sylvain Speculoos Sint & Piet zijn speciaal voor Sinterklaas geproduceerd en zijn tijdelijk beschikbaar.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Black Garlic zwarte knoflook
23-10-2017

Nieuwe smaak in de keuken, knoflook zonder de overheersende knoflookgeur. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celsius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine - die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. Het fermenteren geeft een zoetige smaak. De structuur is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje. Het ruikt naar kruidige bouillon.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Dutch Harvest Hennep Thee
23-10-2017

Primeur: Hennep thee van Nederlandse bodem De hennep-rassen die voor Dutch Harvest gebruikt worden, mogen gewoon geteeld worden in Europa. Het zijn namelijk rassen van de zogeheten ‘vezelhennep’, die vallen onder de EU voorgeschreven maximum norm van 0,2% THC. THC is de psychoactieve stof die in ‘marihuana’-hennep vaak wel zo’n 5% tot 20% voorkomt.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Rude Health Crackers en Notendranken
23-10-2017

Exclusief voor het natuurvoedingskanaal. Met deze varianten van Rude Health maakt u het assortiment compleet in de winkel. Het merk en de producten sluiten goed aan bij de nieuwe consument die op zoek is naar leuke en verrassende ontbijt/lunch producten.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 4 2017
17-10-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Poppe Braam, Do-IT, de Oertuin, het nut van een goede nieuwsbrief en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 3 2017
01-08-2017

In de derde editie een groot interview met Bavo van den Idsert, Roosmarijn Saat en Ruud van Tol over de meerwaarde van de speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 2 2017
01-05-2017

Met dit partnermagazine wil Natudis haar klanten trends, motivaties, achtergrondverhalen, successen en informatie delen.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 1 2016
09-12-2016

In het eerste nummer biedt Natudis onder andere een kijkje in de keuken van De Eenhoorn, een Hollands bedrijf met een passie voor biologisch. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe social media commercieel kan worden ingezet en is er een verslag van het jaarlijkse event van Natudis en Kroon.

lees het volledige bericht ›