Nieuws

Chefkok Jeroen van Deursen op de Bio-Beurs te Zwolle
16-01-2018

Chefkok Jeroen van Deursen kookt met Ekoland producten speciaal voor de professional op de Bio-beurs in Zwolle. Laat u inspireren en kom naar het Foodplein op woensdag 17 februari vanaf 14.30 uur.

lees het volledige bericht ›Bio-beurs
12-01-2018

Op 17 en 18 januari vindt in de IJsselhallen in Zwolle de Bio-beurs plaats. Tijdens deze biologische vakbeurs kunnen geïnteresseerde ondernemers kennismaken met Natuurwinkel.

lees het volledige bericht ›Vitality-box
12-01-2018

Gezonder eten en meer sporten, blijven ook voor 2018 de belangrijkste voornemens. Natudis wil consumenten hier graag een handje bij helpen en ondersteunt dit met de Vitality-box.

lees het volledige bericht ›Aandacht voor de echte prijs van ons eten – thema 2 Klimaat
08-01-2018

Update van de campagne “de echte prijs van ons eten”. Op 11 december hebben we thema 1 Schoon water onder de aandacht gebracht. Vandaag start op de website thema 2 Klimaat.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Amaizin Rijstvellen
08-01-2018

De rijstvellen zijn gemaakt van biologische rijst (62%) en biologische tapiocazetmeel om de vellen iets elastischer te maken en gemakkelijker te rollen.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Lotao Jackfruit
08-01-2018

Jackfruit is een veganistisch alternatief voor vlees en dus geschikt voor veganisten, vegetariërs en flexitariërs. De jackfruit groeit aan bomen en de rijpe vrucht smaakt naar een mix van banaan en ananas.

lees het volledige bericht ›


Passie voor biologisch?
02-01-2018

Dan bieden wij een unieke samenwerking aan. Jij jouw eigen Natuurwinkel en wij een enthousiaste ondernemer in natuurvoeding. Natudis biedt het breedste assortiment in natuurvoeding en bedienen meer dan 450 retailers.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Het Blauwe Huis kruiden en theeën
28-12-2017

Eind jaren zeventig richtte Trees Boeke een kruidenteeltbedrijf in Ruinerwold op, het Blauwe Huis. Toentertijd een klein bedrijfje, met een aantal kruidenmengsels en een klein assortiment thee-kruiden. De biologisch-dynamische sector begon zich te wortelen en het Blauwe Huis maakte de ontwikkeling van de natuurvoedingssector van dichtbij mee.

lees het volledige bericht ›Nieuw en Exclusief bij Natudis: Les Gour Kastanjepuree
18-12-2017

Châtaigne du Périgord, Domaine de Rapatel: het land van de kastanjes. Châtaigne du Périgord heeft op het Domaine de Rapatel een biologische kastanjeboomgaard van meer dan 50 hectare. De eigenaren, Serge en Camille Vigouroux, zijn trots op hun Marigoule kastanje-ras.

lees het volledige bericht ›De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s
10-12-2017

De echte prijs van ons eten - 100 Dagen, 5 Thema’s 0% BTW op biologische voeding is een koopje voor de belastingbetaler. Diverse wetenschappelijke studies wijzen op de maatschappelijke voordelen van biologische landbouw. Biologische bedrijven stoten minder CO2 uit, hebben een betere bodemkwaliteit en minder last van bodemerosie.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 5
08-12-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Wim DeKeyser, de trends voor 2018 van Anneke Ammerlaan, de wereld van Demeter en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›


Campagne in biologische speciaalzaken zet zich in voor 0% btw op bio
06-11-2017

De echte prijs van eten moet op de kassabon staan en niet op rekening van de volgende generatie Op vrijdag 3 november is de aftrap van de campagne 'geen btw op bio'. Volkert Engelsman - afgelopen maand door Trouw uitgeroepen tot meest invloedrijke duurzame Nederlander van 2017- zet om 12:30 uur bij Gimsel in Rotterdam , de eerste handtekening onder de landelijke petitie 'geen btw op bio'. Het doel van de initiatiefnemers: in de eerste 100 dagen van het kabinet naar 0% btw op biologische voeding. Op 10, 11 en 12 november kunnen mensen alvast btw-vrij boodschappen doen bij hun biologische speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Nieuw en exclusief bij Natudis: Generous glutenvrije koekjes
23-10-2017

Uniek Sinterklaas assortiment De Belgische bakker heeft weer zeer smakelijke, glutenvrije en biologische koekjes ontwikkeld! De lijn is uitgebreid met twee varianten haver ontbijtkoekjes en uiteraard van geinige karaktervolle koekjes met bijpassende namen. Naast de ontbijtkoekjes hebben we nu ook de Sint en Piet koekjes van Generous. Deze Sylvain Speculoos Sint & Piet zijn speciaal voor Sinterklaas geproduceerd en zijn tijdelijk beschikbaar.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Black Garlic zwarte knoflook
23-10-2017

Nieuwe smaak in de keuken, knoflook zonder de overheersende knoflookgeur. Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. De knoflookbollen worden 30 tot 40 dagen bij een temperatuur van gemiddeld 70-80 graden Celsius in een vochtige ruimte gelegd om daar te fermenteren. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine - die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur. Het fermenteren geeft een zoetige smaak. De structuur is zacht en plakkerig, vergelijkbaar met een zacht dropje. Het ruikt naar kruidige bouillon.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Dutch Harvest Hennep Thee
23-10-2017

Primeur: Hennep thee van Nederlandse bodem De hennep-rassen die voor Dutch Harvest gebruikt worden, mogen gewoon geteeld worden in Europa. Het zijn namelijk rassen van de zogeheten ‘vezelhennep’, die vallen onder de EU voorgeschreven maximum norm van 0,2% THC. THC is de psychoactieve stof die in ‘marihuana’-hennep vaak wel zo’n 5% tot 20% voorkomt.

lees het volledige bericht ›Nieuw bij Natudis: Rude Health Crackers en Notendranken
23-10-2017

Exclusief voor het natuurvoedingskanaal. Met deze varianten van Rude Health maakt u het assortiment compleet in de winkel. Het merk en de producten sluiten goed aan bij de nieuwe consument die op zoek is naar leuke en verrassende ontbijt/lunch producten.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 4 2017
17-10-2017

Nieuwe uitgave van het Natudis partnermagazine Van Oorsprong. In deze editie een interview met Poppe Braam, Do-IT, de Oertuin, het nut van een goede nieuwsbrief en nog veel meer inspiratie.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 3 2017
01-08-2017

In de derde editie een groot interview met Bavo van den Idsert, Roosmarijn Saat en Ruud van Tol over de meerwaarde van de speciaalzaak.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 2 2017
01-05-2017

Met dit partnermagazine wil Natudis haar klanten trends, motivaties, achtergrondverhalen, successen en informatie delen.

lees het volledige bericht ›Van Oorsprong editie 1 2016
09-12-2016

In het eerste nummer biedt Natudis onder andere een kijkje in de keuken van De Eenhoorn, een Hollands bedrijf met een passie voor biologisch. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe social media commercieel kan worden ingezet en is er een verslag van het jaarlijkse event van Natudis en Kroon.

lees het volledige bericht ›